2008. december 10. 15:00 - Peorth

Omedetou Christmas!

Talán boldog karácsonyt kívánni még korai, de akárhogy is: lassan december közepénél járunk, s mi lehetne vidítóbb egy otaku számára annál a gondolatnál, hogy az ilyenkor annyira hangulatos ünnepi dalokat is japánul hallgathassa?
Mivel azonban - ahogy azt már korábban is olvashattátok - a karácsony nem egy tradicionális ünnep a Földnek ezen a részén, nem egyszerű vállalkozásra adja az a fejét, aki egy hosszabb listát szeretne összeállítani ilyen zenékből. Ellenben nem lehetetlen a dolog, hisz néhány animéhez nem csak x-mas specialokat, de külön albumokat is készítettek. Ilyen például a Love Hina, de szintén beszélhetünk karácsonyozásról az egy időben nagyobb sikereknek örvendő sorozatok esetében is, mint például a Pokémon vagy a Digimon.

Én, némi keresgélés után is csak három sorozatnál találtam konkrét karácsonyi CD-ket, de természetesen a lista bővíthető, ha van miből...
 

Sailor Moon Sailor Stars - Merry Christmas!
Azt hiszem, felszínesebb vagy alaposabb mértékben mindenkinek volt már szerencséje a Sailor Moon c. sorozathoz saját anime-történelme során. Miután egy klasszikus animéről beszélünk, több évaddal és még több zenei albummal, természetes, hogy a készítők egy karácsonyi összeállítással is megörvendeztették az embereket. Az a CD, amiről írok, nem az első ilyen, de rajta vannak a korábban rögzített dalok, és újabbak is. Az énekeket a seiyuuk és a belőlük verbuválódott Peach Hips nevű formáció adja elő, a legtöbb szám pedig sokunk számára ismerős, hisz többnyire amerikai dalok feldolgozásáról van szó (Jingle Bells, I saw Mommy kissing Santa Claus), de egy saját szerzemény is felkerült a listára (Sailor Moon Christmas).
Link
 

Card Captor Sakura - Tomoeda Christmas Concert
Az egyes évadok hanganyaga és a Vocal Collection mellé a Card Captor Sakura sorozathoz szintén kiadtak egy karácsonyi válogatást, ami azonban a fenti SM-hez képest merőben más stílust képvisel: többnyire oratorikus, kórusjellegű dalokról van szó, melyeket a sorozatbéli Tomoeda Iskola énekkara énekel fel, a Tomoyot szinkronizáló Iwao Yunko vezetésével. A hét dal között vannak eredeti művek is (olyanok szintén, amiket az anime folyamán hallhattunk, tehát eredetileg nem erre az alkalomra készültek), de meghallgathatjuk akár a Joy to the world-ot vagy a kifejezetten vidám, nyugati hagyományokat megidéző Yorokobi no Carolt.
Link
 

Di Gi Charat - White Fantasy
Listámban az utolsó szereplő a Di Gi Charat-féle White Fantasy. Ahogy kutakodtam, kiderült, hogy a sorozat soundtrackjei mellett több karácsonyi dalkoszorú is napvilágot látott, ehhez képest én szégyentelenül keveset tudtam csak beszerezni, összesen három dalt. Ennek fényében szentségtörés lenne az egész albumot megítélni, így maradjunk csak a hallott anyagnál. A három szám közül az egyik a Welcome! karácsonyi átirata (ebből kétféle is létezik tudtommal), míg a másik kettő inkább pörgősebb, partizósabb, s igazából ha nyáron hallanám, tóparton heverészve, nem feltétlenül tűnne fel, hogy épp karácsonyi zene duruzsol a fülemben.
Link
 

Mint azt fentebb írtam, a sor gondolom, koránt sem tekinthető lezártnak, ezt bizonyítja az a külföldi blogger által összeállított elég hosszú és változatos lista, amire kutakodás közben bukkantam, s itt lehet megtekinteni: Anime Christmas Songs.

Kellemes zenehallgatást Mindenkinek!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr97805034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása