2007. november 16. 00:28 - public hikikomori

Anime soundtrack tippek

A harmincas évektől szinte minden filmnek alapvető része a hozzátartozó háttérzene. Azt hiszem, ez az animék esetében fokozottan igaz. Egy jó háttérzene kiemeli az animációt a maga kis steril megjelenéséből, szinte életet önt belé. Ha már motoszkált a fejedben animézés közben, hogy zenéjét "de le kéne tölteni", itt egy szigorúan szubjektív lista,mi az amit igazán érdemes meghallgatni:

Jigokou Shoujo: Valami elképesztően jó. Mindkét évad zenéje dupla korongon jelent meg, az elsőt az Animax-ról mindenki ismerheti. Külön szórakoztató, ha az ember megpróbálja megkeresni, az egyes számokat hol hallhatta.

Death Note: Némi divatzene mellé az egyes szereplők témái igazán ütnek. A sorozatban van igazán ot a helyük, de külön meghallgatva is visszaadják L és Kira "küzdelmének" hangulatát.

Ghost Hound: A nemrég indult sorozat zenéje igazi telitalálat. Kojima Mayumi 19 zseniális száma, egy Best Of Album.

Érdemes próbálkozni bármelyik animezenével, ami megtetszett. A pofáraeséstől a kellemes meglepetésig bármi kisülhet a dologból, ahogy észrevettem.

A továbiakban OST-kel az AnimeArt, a szerzők fanartok köré szerveződött oldalán foglalkozunk, részletesebben említve egy-egy kiemelt animét, és a hozzá hapcsolódó hanganyagokat. Link: AnimeArt

Írjatok tippeket, kommenteljetek!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr51230633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása