2007. október 26. 18:24 - public hikikomori

Fullmetal Alchemist

Nem titkolom, nagyon megörültem, hogy az Animax sugározni kezdte a Fullmetal Alchemist-et. Nem csak azért, mert a kedvenc shounen animém. Ez A Legjobb, ha szabad így mondanom.
Spoilerek nélkül nehéz beszélni a sorozatról, aki látta az első néhány részt, a kiindulóhelyzetet már jól ismeri. Egy alternatív világban, ahol az alkímia létező tudomány, két kissrác anyja meghal, és ők a tiltás ellenére megpróbálják őt alkímia segítségével feltámasztani. Kudarcot vallanak: Al az egész testét, Ed két végtagját veszíti el. Ezt követően nekiállnak felkeresni a Bölcsek Kövét, ami állítólag segíthet nekik visszaszerezni eredeti testüket.
Az FMA először is egy magával ragadó történet egy, a miénkhez hasonló világban. Aztán egy izgalmas kalandfilm. Az ember meg győzze ősszerakni, miért akarná egyhuzamban végignézni mind az 51 részt. A karakterek? A fordulatok? A rejtély felgöngyölítése? Ugyan már... Indiana Jones is zseniális a maga nemében, de a Fullmetal Alchemist éppen a hossza miatt több: egész egyszerűen a történet és a szereplők is hagyják magukat kibontani ennyi idő alatt. Nincs hiányérzet, max annyi, hogy jó lenne még ilyeneket készíteni.
Külön kiemelendő, hogy a sorozat világa rendkívül igényesen lett felépítve, ami általában nem sajátja a fantasy-animéknek. Erősen hangsúlyozzák a világot a miénktől elkülönítő és összekötő kapcsokat, amely igazán lendületessé teszi a néző számára a történetben szereplő ország megismerését. A politikai szál kissé elnagyolt, de ez abszolút megbocsátható, főleg egy sounen-nél.

Egy kis privát: Ed magyar hangja elképesztően nem talált. Kíváncsi lennék, azért gondolom-e ezt, mert a japán alapján már volt egy elvárásom a magyar felé..? A többi viszont meglepően jó. Bravó, lassan majd csak visszatérünk a jó kis castingokhoz igényes hangokkal :D

Értékelés: 9,2
Linkek:

ANN
Aoianime
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr57209011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása