2007. október 15. 14:49 - public hikikomori

School Days

Újabb dating-sim adaptáció kerül terítékre, ezúttal a félresikerült újító fajtából. A School Days bizonyos értelemben úttörő vállalkozás, jelentősen eltér a korábbiaktól. Ami talán a legfeltűnőbb, hogy szereplőiben - amellett, hogy sok tekintetben borzasztóan klisések - semmi követendő vagy értékes sincsen.
A férfi főszereplő nekiáll az életet nagykanállal habzsolni, és bárkin átgázol, a két központi lányfigura pedig nem ezzel a viselkedéssel helyezkedik szembe, hanem csak magának akarja kisajátítani a srácot. A szereplők kizárólag (vélt) önérdek mentén cselekszenek, egyáltalán nem érdeklik őket a következmények vagy mások érzései.
Ezzel még nem is lenne probléma, ha ez egy kicsit is reális volna. De nem az. Attól pedig nem lesz egy sorozat kiemelkedő, hogy egy sablont (szerethető szereplők) durván megváltoztatsz, és vársz a jó kis botrányra. A készítők szándéka pedig láthatólag ez volt. A sorozat bővelkedik kissé érthetetlen erőszakos jelenetekben, és gátlástalanul turkál a szereplők lelkivilágában. Az utóbbit persze nem is érezzük tolakodónak, annyira ostobák és kiszámíthatóak a szereplők, nehéz is volna tehát azt mondani, ízléstelen az egész. Sokkal inkább buta és taszító.
Persze, aki pont a fent leírtakra vágyik, annak tetszhet a sorozat. Nem arról van szó tehát, hogy nézhetetlenre sikerült volna. Sőt, a megvalósítás, az animáció ha kissé plasztikus is, hozza az elvárható szintet. Szóval nem akarok senkit eltántorítani, akinek ennek ellenére a School Days bejön, de bőven lehet találni igényesebbeket, sőt szebben animáltakat is.


Értékelés: 4,6


Linkek:

ANN
Aoianime

Címkék: school days é:4
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://animecomment.blog.hu/api/trackback/id/tr98195910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása